Нов жилищен комплекс с 29 еднофамилни къщи предстои да бъде построен

...
Нов жилищен комплекс с 29 еднофамилни къщи предстои да бъде построен
Коментари Харесай

Нов комплекс от къщи предстои да бъде изграден край Божурище

Нов жилищен комплекс с 29 еднофамилни къщи следва да бъде издигнат в село Гурмазово, община Божурище. Това видя Economic.bg в регистъра на Регионалната ревизия по околна среда и водите.

Инвестиционното предложение е на компанията „ Джи Стил 2015 “ ЕООД със притежател Ивайло Сергеев Георгиев. Тя е учредена през 2015 година със седалище с. Гурмазово и има предмет на активност културен, исторически и селски туризъм, хотелиерски и туристически услуги, строителство, търговия с недвижими парцели, ремонтни действия, вътрешен дизайн и обзавеждане за продажба.

От документите на капиталовото предложение се вижда, че къщите ще бъдат на два или три етажа. До терена, на който ще бъдат построени – намиращ се в околност „ Дуняш “ – към този момент има построен път, прецизира вложителят.

За реализирането на капиталовото предложение е належащо издаване на позволение за градеж от община Божурище по Закона за устройство на територията.  
Комплекси към София
Строителството на комплекси от двадесет и повече къщи в покрайнините на София и в околните села към столицата, се трансфораха в шлагер в последните години. Именно в интервала 2019 – 2021 година стартираха някои от най-големите сходни планове.

Един от най-новите и огромни е „ Резиденшъл Парк Лозен “ – жилищен комплекс от затворен вид, намиращ се в с. Лозен. Строителството на Фаза 1 от комплекса започва през лятото на 2019 година, а вложител е немската компания „ Линдер “. На първия стадий вложителят вложи 80 млн. лв. в построяването на 136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, социална зона с учебно заведение, детска градина, офис постройка с магазини и спортна зала.
Строителство вид „ миниград в града “ – посоката, в която се движи пазарът към София
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР